Gezinsproject


Tijdens de laatste week van de zomervakantie 2022 begon ons spontane creatieve avontuur. Dat dit gezinsproject zo’n snelle ontwikkeling zou doormaken konden we toen nog niet bevatten. Van het plukken van het fruit, het schillen aan de keukentafel, het ambachtelijk bereiden van allerlei smaken tot aan het ontwerpen en labelen van productlogo’s en verpakking, we doen het allemaal zelf. Als gezin. Met z’n viertjes aan en om de keukentafel. 


Onze jongens Sven en Jesper ontfermen zich over het schillen van het fruit, terwijl wij – moeder Diane en vader Roel – druk zijn met de potten, pannen en keukenmachines. Gevolgd door sprintjes tussen keuken en thuiskantoor voor de etiketten op de potjes. Zo kom je er tijdens de pioniersfase bijvoorbeeld achter dat ook keukenmachines af en toe een uurtje rust nodig hebben, want anders houden ze er gewoon mee op. En dat het recht plakken van etiketten opperste concentratie vraagt. Het zorgt soms ook voor hilarische momenten en dat moet ook, want ons plezier staat voorop! Zolang wij graag doen wat we voor ogen hebben met Smaakboefjes gaat het vanzelf en krijgen we er energie van.’ Het is ook erg leuk om dit als gezin met elkaar te ontdekken en te ervaren.

cb9bb2c8-c032-4b6c-81db-d0b9c309669d
20230825_123643

Boordevol fruit


‘Tijdens het pionieren met verschillende soorten fruit en dit te combineren met lekkere kruiden en specerijen, ontstonden onze verkrijgbare jams. Een hele leuke ontdekkingstocht.

 

We werken alleen met fruit wat op dat moment beschikbaar is, 100% natuurlijk en zoveel mogelijk lokaal verkregen. Zo proberen we mooie en (h)eerlijke combinaties te maken. In de jam’s verwerken meer dan 65% puur fruit, hierdoor hoeven we maar weinig suiker aan onze producten toe te voegen. Dit draagt bij aan een verfijnde smaak. Fruit zoals fruit bedoelt is. ‘En smaakvol zijn ze als we ons testpanel mogen geloven. Met duurzaamheid als drijfveer.’

Zoektocht

 

Diane vertelt: “Mijn voorliefde voor lekker eten is al in mijn kinderjaren ontstaan. Samen met mijn moeder gezellig koekjes bakken en lekkere gerechten bereiden. Het is me dus letterlijk met de paplepel ingegeven. Met deze interesse en passie ben ik vervolgens de horecaopleiding gaan volgen. Na werkervaring opgedaan te hebben in verschillende hotels en restaurants in zowel binnen als buitenland opende ik mijn eigen horecazaak.

Voeding heeft dus altijd mijn interesse gehad en ben me dan ook meer en meer gaan verdiepen in wat goede én gezonde voeding voor mij en mijn gezin kan betekenen, iets wat wij ook graag doorgeven aan onze kinderen. 

Deze opgebouwde kennis en ervaring blijkt nu ook waardevol in het samenstellen van de producten voor Smaakboefjes. Bijvoorbeeld door het achterwege laten van onnodige toevoegingen. We gebruiken zo weinig mogelijk suikers, geen additieven of smaakversterkers. Maar wél zoveel mogelijk natuurlijke  en eerlijke ingrediënten wat ten goede komt aan de zuiverheid in smaakbeleving. Zo hopen we onze passie en kennis te verwerken in onze producten.”

Proefjes van Smaakboefjes

 

Aan welke producten kunnen we dan denken? ‘Onze zalige jams met een hoog fruit aandeel.  De hazelnoot chocopasta is favoriet van Jesper en de pindakaas van Sven. Met de proefjes van Smaakboefjes hebben we de afgelopen weken vrienden en familie gevraagd te proeven en ons eerlijke feedback te geven. Zo’n testpanel geeft ons weer een kans de producten te verbeteren. Het viel allemaal goed in de smaak. Voor sommige smeersels hebben we door de feedback de smeuïgheid kunnen verbeter.”