Bewust duurzaam en 100% natuurlijk


Wij kopen zoveel mogelijk lokaal in met als insteek duurzame en voornamelijk natuurlijke ingrediënten als bouwstenen. Inmiddels hebben we lokaal al veel adresjes met mooie producten ontdekt die we in onze smeersels verwerken. De appels en peren mogen we zelfs eigenhandig plukken in een boomgaard bij ons om de hoek. Dan beginnen we ’s morgens en zit het fruit diezelfde avond nog geëtiketteerd in de potjes.


Naast de lokale insteek bewegen we graag met de seizoenen mee. En maken we gebruik van de ingrediënten die er dan zijn. Met het streven naar minimaal 65% fruit in ieder potje jam en zonder gebruik van toevoegingen. De pindakaas die wij bereiden is 100% natuurlijk en komt van de lekkerste pinda’s. Met kokosolie, zeezout en rietsuiker als overige ingrediënten. Voor de hazelnoot-choco varianten, eveneens zonder toevoegingen gebruiken we de volle melkchocolade van Fairtrade. Het enige wat niet van eigen bodem is, zijn de Fairtrade bananen en 100% natuurlijke sinaasappels uit Europa, die we ook verwerken in bepaalde jamvarianten.


Door te kiezen voor bewust duurzaam proberen we een stukje natuur door te geven aan de volgende generatie.